Martien Jansen

Nieuwe bewegingsmodule van Microchip

26 februari 2015, 23:00
Nieuwe bewegingsmodule van Microchip
Nieuwe bewegingsmodule van Microchip

Microchip introduceert de MM7150 bewegingsmodule waarin de SSC7150 bewegings-coprocessor van het bedrijf is gecombineerd met 9-assige sensoren, waaronder een versnellingsmeter, magnetometer en gyroscoop. De bewegings- en positioneergegevens kunnen via een I2C-interface eenvoudig naar de microcontroller van een embedded/IoT-toepassing worden overgebracht. De MM7150  is bijzonder geschikt voor een brede reeks ingebedde toepassingen, zoals draagbare apparaten en robotics; industriële systemen en consumentenelektronica.

De bewegingsmodule bevat Microchip’s SSC7150 bewegings-coprocessor die met uitgekiende sensor-fusion-algoritmes is voorgeprogrammeerd. Deze filteren, compenseren en  combineren op een intelligente manier de ruwe sensordata, hetgeen uiteindelijk zeer nauwkeurige positionerings- en oriëntatie-informatie oplevert. De module is zelfkalibrerend  en maakt gebruik van de informatie van een Bosch BMC150 6-assig digitaal kompas en een BMG160 3-assige gyroscoop. De module wordt ondersteund door de MM7150 PICtail Plus dochterkaart (AC243007), die rechtstreeks in Microchip’s Explorer 16 ontwikkelkaart (DM240001) kan worden gestoken. Hiermee kunnen snel en gemakkelijk prototypes worden gerealiseerd met gebruikmaking van Microchip’s uitgebreide programma PIC-microcontrollers.    

De MM7150 is enkelzijdig uitgevoerd om deze tijdens het fabricageproces gemakkelijk te kunnen solderen. De module wordt geleverd in een behuizing met afmetingen van 17 x 17 mm.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items