Nieuwe cameramodule maakt achteraf scherpstellen mogelijk

10 december 2013, 14:37
Nieuwe cameramodule maakt achteraf scherpstellen mogelijk
Nieuwe cameramodule maakt achteraf scherpstellen mogelijk

Toshiba introduceert een dubbele cameramodule die het mogelijk maakt om na de opname op het gewenste deel van de gemaakte foto scherp te stellen. De nieuwe beeldsensormodule met bijbehorende digitale verwerkingschip is speciaal ontworpen voor smartphones en tablets, waarvan de camera nu niet meer met een (mechanisch) automatisch focusseringssysteem hoeft te worden uitgerust. Er kunnen direct foto’s worden gemaakt zonder eerst scherp te stellen.

 

De TCM9518MD bevat twee ¼ inch 5-megapixel sensormodules en levert tegelijkertijd informatie over beeldinhoud en diepte. De bijbehorende LSI-chip genereert 13-megapixel beelden waarin bepaalde gedeelten scherper of minder scherp kunnen worden gemaakt, of zelfs geheel kunnen worden verwijderd. De pixels hebben afmetingen van 1,4 x 1,4 µm, en het effectieve aantal pixels bedraagt 2596 (H) x 1948 (V). Het dataformaat is RAW-10 bits. Bij de volledige resolutie kunnen beelden met 24 frames per seconden worden opgenomen.

 

De nieuwe cameramodule, met afmetingen van 8,0 x 12,0 x 4,65 mm, is met ingang van april 2014  in grote aantallen leverbaar.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items