Elektor Team

Nieuwe chips met actieve ruisonderdrukking

10 december 2013, 14:37
Nieuwe chips met actieve ruisonderdrukking
Nieuwe chips met actieve ruisonderdrukking

ams introduceert twee nieuwe IC’s voor actieve ruisonderdrukking (Active Noise Cancellation, ANC). De AS3421 en AS3422 hebben geïntegreerde luidsprekerdrivers en zijn geoptimaliseerd voor gebruik in draadloze Bluetooth headsets. Via een ingebouwde microfoon wordt het omgevingsgeluid opgenomen en verwerkt tot een ruisonderdrukkingssignaal. Hierdoor kan met de draadloze headset, die vaak in een lawaaiige omgeving wordt gebruikt, tegen een vrijwel stille achtergrond naar een onvervormd audiosignaal worden geluisterd.

 

Met hun volledig analoge ontwerp zijn de nieuwe chips energiezuiniger dan de gebruikelijke digitale luidsprekerdrivers, waardoor een laag stroomverbruik en dus een langere accu-levensduur mogelijk is. Het stroomverbruik is 7 mA bij 1,5 V in stereomodus met ingeschakelde ruisonderdrukking. In rust wordt minder dan 1 µA geconsumeerd. Er is ook een ultrazuinige ANC-bypass-modus. De AS3421 en AS3422 hebben differentiële stereo-ingangen die volledig zijn aangepast aan de gebruikelijke Bluetooth-modules. 

 

De AS3421 wordt geleverd in een QFN24-behuizing van 4 x 4 mm. De AS3422 wordt geleverd in een QFN32-behuizing van 5 x 5 mm.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items