EDEN PRAIRIE, Minnesota, VS  – ATEK Access Technologies heeft haar nieuwe Datakey Read-Only DFX PC Adapter gelanceerd. De adapter is de jongste telg van de DFX RUGGEDrive™-serie Secure Digital (SD)-geheugenapparaten. Deze adapter voorkomt onbedoeld wissen of wijzigen van vastgelegde gegevens zonder dat een lees-/schrijfschakelaar (switch) nodig is.
 
De Datakey Read-Only DFX PC Adapter werkt grotendeels als een SD-kaartlezer, met dit verschil dat deze adapter werkt met Datakey DFX RUGGEDrive-tokens. Dit zijn SD-kaarten die zijn geïntegreerd in Datakey’s eigen vormfactor RUGGEDrive-tokens.  Na plaatsing in een USB-poort van een computer voorkomt de adapter dat de gegevens die op de ingevoerde geheugentoken zijn opgeslagen, kunnen worden gewijzigd of verwijderd.  De combinatie van geheugentoken en read-only adapter geeft embedded designers een verwijderbare geheugenoplossing die de data beveiligt wanneer de token buiten de omgeving van de embedded host wordt gebruikt.
 
De niet-standaard vormfactor van de RUGGEDrive-geheugentokens zorgt voor een inperking om de geheugenapparaten op een ongewenste wijze te gebruiken.   Als een geheugenapparaat niet rechtstreeks op een computer, tablet, smartphone of camera is aangesloten, is de kans veel minder groot dat de data op dat apparaat per ongeluk wordt verwijderd of gewijzigd.  Uiteraard is het soms nodig gegevens over te dragen van het Datakey-geheugenapparaat naar een computer.  Hiervoor levert Datakey adapters die u in een USB-poort plaatst. De standaardadapters bieden lees- en schrijftoegang, terwijl de nieuwe adapter alleen leestoegang toestaat.
 
Voor meer informatie over de nieuwe Datakey Read-Only DFX PC Adapter en de RUGGEDrive-serie verwijderbare geheugenproducten kunt u terecht op http://datakey.com/products/ruggedrive.