Elektor Team

Nieuwe generatie FM-ontvangerchips voor autoradio’s

10 december 2013, 14:36
Nieuwe generatie FM-ontvangerchips voor autoradio’s
Nieuwe generatie FM-ontvangerchips voor autoradio’s

NXP introduceert een nieuwe ontwikkeling op het gebied van IC’s voor autoradio’s. De nieuwe chips bevatten volledig geïntegreerde radio-ontvangers die in staat zijn om Radio Data Systems (RDS), Radio Broadcast Data System (RBDS) en Traffic Message Channel (TMC) diensten te decoderen. De nieuwe ‘on-board’ tuners nemen minder ruimte in dan de bestaande modulaire oplossingen en zijn speciaal bedoeld voor ontwerpers van autoradio’s, die hiermee  apparaten met hoge prestaties voor lagere kosten kunnen ontwikkelen.

 

De TEF7006 en TEF7007 ontvanger-IC’s zijn geschikt voor het volledige FM-spectrum van 76 MHz tot 108 MHz en kunnen daardoor in Europa, Japan en de Verenigde Staten worden gebruikt. Beide IC’s zijn geschikt voor een groot aantal FM-ontvangststandaarden, en beschikken over verschillende interfaces zoals een MPX-uitgang en een digitale audio-uitgang. De TF7007 bevat tevens een geïntegreerde FM-antennebuffer. De IC’s kunnen ook in navigatiesystemen worden gebruikt als ‘standalone’ ontvanger voor verkeersinformatie.

 

De TF7006 en TF7007 worden geleverd in een HFQFN-behuizing met afmetingen van 5 x 5 x 0,85 mm.

 

Meer info:
http://www.nxp.com/news/press-releases/2011/12/nxp-launches-next-generation-fm-car-radio-receivers-for-background-scanning-and-data-services.html

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items