Elementen voor moderne industriële automatiseringsnetwerken

Het assortiment van TME bevat nu de nieuwe switches van Brainboxes die zijn bedoeld voor gebruik in de infrastructuur van lokale gigabit-netwerken. Het aanbod van het Britse merk is altijd gericht op oplossingen voor de moderne industrie, waarbij de mogelijkheid om processen centraal aan te sturen via het ethernet-netwerk en IoT-modules op basis van populaire platforms als Arduino of Raspberry Pi een sleutelrol speelt.

De nieuwe switches van Brainboxes zijn onderverdeeld in twee paren. De modellen SW-014 en SW-514 en SW-084 en SW-584 zijn de facto varianten van dezelfde producten in verschillende behuizingen.
 
Brainboxes SW-084
Model SW-084
In het geval van de SW-014 (model zonder behuizing) en de SW-514 (versie voor montage op een DIN-rail) biedt de fabrikant traditionele, niet beheerbare switches voor het verdelen van het netwerksignaal tussen individuele ontvangers. De producten hebben 4 ethernetpoorten (nl. RJ-45-bussen) die de standaard netwerkkabels ondersteunen. Een belangrijke eigenschap van deze apparaten is de voedingsmogelijkheid met spanningen van 5 V tot 30 V DC, waardoor u ze eenvoudig kunt aansluiten op veel verschillende voedingslijnen die al in het systeem aanwezig zijn. Bovendien kan energie uit twee onafhankelijke bronnen komen om ononderbroken werking van het apparaat te garanderen. Het tweede belangrijke kenmerk van de artikelen is hun brede thermische tolerantie: de switches zijn ontworpen om te werken bij temperaturen van -40°C tot 80°C en daarmee werken ze zelfs in omstandigheden die suboptimaal of af te raden zouden zijn voor "normale" producten van dit type.
 
Brainboxes SW-514
Model SW-514
De parameters en karakteristiek van de modellen SW-084- en SW-584 zijn vergelijkbaar met de eerder beschreven modellen, maar het eerste product zit in een behuizing voor paneel- of wandmontage (en heeft een iets smaller bedrijfstemperatuurbereik). Het belangrijkste kenmerk van deze producten is ondersteuning van de SFP-interface. De standaard Small Form-factor Pluggable is een populaire oplossing, vooral in grootschalige industriële installaties. Hij is ontwikkeld om communicatie over grote afstanden mogelijk te maken, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende kabels (zowel traditionele kabels als optische vezels) - afhankelijk van de gebruikte module.
 
SW-584_web.jpg
Model SW-584
Indrukwekkende prestaties, uiteenlopende versies en de mogelijkheid om SFP aan te passen, maken de switches van Brainboxes de ideale oplossing voor het bouwen van industriële netwerken - snel, modern en schaalbaar.
 
Specificatie
Type industriële module: ethernet-switch
Soort module niet beheerbaar
Aantal poorten*: 4 of 5
Datatransmissiesnelheid: 10Mbps 100Mbps 1Gbps
Montage*: voor inbouw, op DIN-rail, schroeven
Soort aansluiting*: RJ45, SFP
Materiaal behuizing: plastic
Dichtheidsklasse*: IP00, IP20, IP30
Bedrijfstemperatuur*: -10...60°C of -40...80°C
* afhankelijk van het model

De tekst is opgesteld door Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.
https://www.tme.eu/nl/news/about-product/page/58190/nieuwe-gigabit-ethernet-switches-van-brainboxes/