Nieuwe Google-OS: Fuchsia

15 augustus 2016, 16:00
Nieuwe Google-OS: Fuchsia
Nieuwe Google-OS: Fuchsia
Google werkt aan het ontwikkelen van een nieuw besturingssysteem: Fuchsia. Het nieuwe OS is in tegenstelling tot alle andere tot nu toe door Google ontwikkelde besturingssystemen niet op Linux gebaseerd, maar op Magenta. Dit is een kernel die speciaal ontwikkeld is voor kleine systemen die doorgaans in embedded applicaties worden toegepast en die min of meer concurreert met commerciële pakketten zoals FreeRTOS en ThreadX. Magenta is op haar beurt weer gebaseerd op LittleKernel, maar biedt een aantal extra lagen aan ten opzichte van LK.
 
Het voordeel van Magenta is dat het beter te schalen is, waardoor het niet alleen te gebruiken is voor embedded systemen, maar ook voor smartphones en desktop computers. Op dit moment lijkt het erop dat Google Flutter gebruikt als gebruikersinterface en Dart als hoofd-programmeertaal.
 
Vooralsnog biedt Fuchsia ondersteuning voor 32 en 64-bit ARM CPU’s en 64-bit pc’s. Om ermee te starten is hier alvast een Quickstart-hulp. Er wordt ook alvast gewerkt aan een versie voor de Raspberry Pi 3.
 
Meer info: https://github.com/fuchsia-mirror.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items