Elektor Team

Nieuwe handheld meetinstrumenten van Agilent

10 december 2013, 14:36
Nieuwe handheld meetinstrumenten van Agilent
Nieuwe handheld meetinstrumenten van Agilent

Agilent introduceert vijf nieuwe handheld meetinstrumenten voor industriele toepassingen.
De nieuwe U1273A handheld digitale multimeter met OLED display zorgt binnen de robuuste en ergonomische U1270 serie voor heldere weergave. De vier nieuwe U1190 clampmeters zijn voordelig geprijsde toevoegingen aan de U1210 serie.

 

Het kristalheldere OLED scherm van de U1273A industriële DMM is de nieuwe standaard voor displaykwaliteit.  Met een contrastverhouding van 2000:1 levert dit display uitstekende weergave tot een hoek van 160 graden. Dit geeft de zekerheid dat in één oogopslag de juiste waarden kunnen worden afgelezen. De U1273A is zowel water- als stofdicht (IP54) waardoor deze meter uitermate geschikt is voor werkzaamheden in zowel een industriële omgeving als buiten in het veld. De U1273A levert betere meetresultaten door functies zoals Smart Ohm, waarmee een door lekstroom geïntroduceerde restspanning wordt verminderd.

 

De vier nieuwe clampmeters uit de U1190 serie zijn geschikt voor veilige metingen met een stroombereik van 400 tot 600 Ampère. De stroomtangen zijn voorzien van een handige tool waarmee verwarde kabels eenvoudig uit elkaar gehouden kunnen worden. Hierdoor is de kabel waaraan moet worden gemeten makkelijk te bereiken. Met  de ingebouwde zaklamp kunnen kabels in donkere omgevingen worden bijgelicht.

 

Meer info:
www.bfioptilas.nl
www.agilent.com

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items