Nieuwe IC’s voor simpel draadloos opladen

10 december 2013, 14:37
Nieuwe IC’s voor simpel draadloos opladen
Nieuwe IC’s voor simpel draadloos opladen

Texas instruments introduceert een tweetal IC’s dat het draadloos opladen van draagbare apparatuur makkelijker maakt. Het duo bestaat uit een draadloze ontvanger met geïntegreerde acculader en een ‘vrije positie’-zender die het oplaadgebied met een factor vier vergroot.

 

De draadloze ontvanger (bq51050B) is compatibel met de 1.1 Qi standaard van het Wireless Power Consortium (WPC). Bij deze 20-volts ontvanger zijn de gelijkrichter, spanningsregeling, communicatiebesturing en Li-ion acculader in één chip geïntegreerd. Hiermee worden een hoog rendement en een besparing van 60% op het printoppervlak gerealiseerd.

 

De bijbehorende zender (bq500410A) is de eerste draadloze energieoverdrager die het voor een Qi-compatibel draadloos apparaat mogelijk maakt om op te laden binnen een oppervlak van minimaal 70 x 20 mm, dat is vier keer zo groot als het huidige maximale oplaadgebied van 18 x 18 mm. De bq500410A heeft een rendement van meer dan 70% en beschikt over een uniek detectiemechanisme dat het systeem beschermt door de energieoverdracht te stoppen als er een metalen voorwerp tussen de zender en de ontvanger wordt gedetecteerd.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items