Nieuwe IR-LED voor industriële toepassingen

28 januari 2014, 00:00
Nieuwe IR-LED voor industriële toepassingen
Nieuwe IR-LED voor industriële toepassingen

Osram introduceert de Oslon Compact SFH 4710, een infrarood-LED (IRED) voor medium-power industriële toepassingen. Ondanks de zeer kleine afmetingen van 1,6 mm x 1,2 mm x 0,8 mm levert deze LED een aanzienlijk optisch uitgangsvermogen van 270 mW bij 500 mA. Hierdoor is de LED geschikt voor bijvoorbeeld bewakingsdoeleinden, digitale beeldverwerking, 3D-metingen, patroonherkenning en detectie van gebaren.

 

De nieuwe LED bevat een krachtige dunnefilm-chip met een lengte van 750 µm. De behuizing is nauwelijks groter dan de chip zelf, en is daardoor een van de kleinste behuizingen in deze vermogensklasse. Door de kleine afmetingen kan indien gewenst de optische output worden verhoogd door meerdere LED’s dicht bij elkaar te monteren. De stralingshoek bedraagt

+/- 65°. Zonder externe lenzen of reflectoren is het bereik enkele meters, en kan de LED worden gebruikt voor herkenning van gebaren. Met externe optische hulpmiddelen is de LED geschikt voor patroonherkenning en bewaking. De gebruikte golflengte van 850 nm is nauwelijks zichtbaar voor het menselijk oog maar kan eenvoudig door camerasystemen worden gedetecteerd.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items