Nieuwe LED voor beter licht in de operatiekamer

20 december 2013, 00:00
Nieuwe LED voor beter licht in de operatiekamer
Nieuwe LED voor beter licht in de operatiekamer

OSRAM Opto Semiconductors brengt de eerste LED-module op de markt waarbij de kleurtemperatuur van de kleur wit variabel kan worden ingesteld, en die tegelijkertijd een hoge kleurweergave (CRI) van 95 heeft. Daarmee is deze LED optimaal geschikt voor medische toepassingen waarbij exact controleerbare kleurkwaliteit en een hoge natuurlijke kleurweergave (CRI) cruciaal zijn.

 

De nieuwe Osram Ostar Medical bestaat uit vier verschillende LED-chips in de kleuren warmwit, ultrawit, groen en rood. Dit biedt de gebruiker de mogelijkheid om de wittinten van de LED individueel aan zijn eisen aan te passen, met een mogelijke kleurtemperatuur tussen 3.700 en 5.000 Kelvin en een gelijktijdige hoge gezamenlijke CRI van 95.
Geoptimaliseerd in het rode spectrum (RaR9) blijft de CRI rond de 95, zodat de roodtinten bijzonder levensecht blijven, ideaal voor verlichtingsystemen in operatiekamers. De nieuwe LED heeft een oppervlakte van 5,9 mm x 4,8 mm en een behuizingshoogte van 1,2 mm. De module is gestandaardiseerd zodat deze met de algemeen toegepaste lenzen kan worden gebruikt. De Osram Ostar Medical kan eenvoudig met een standaard soldeerproces worden geïnstalleerd.

 

Foto’s: Osram

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items