Op donderdag 9 mei verschijnt de achtste Nederlandse MagPi. In de Elektor Store is het blad nu al verzendkostenvrij te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus en nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).

Sinds het begin al was de Raspberry Pi populair om er arcadegames op te spelen. Reden te meer om er deze keer een extra lang dossier aan te wijden. We tonen je hoe je een flipperkast bouwt, een 3d-spel programmeert en pc-games speelt. En het bouwen en programmeren is zeker zo leuk als het spelen!

Verder besteden we in dit nummer ook in enkele artikels aandacht aan ‘lokale AI’: die draait op je computer zelf in plaats van in de cloud. Het voordeel? Je dient geen privacygevoelige informatie prijs te geven en je hebt geen last van de vertraging van het netwerk. Zo hebben we de CTO van Snips geïnterviewd. Dit Franse bedrijf heeft een stemassistent ontwikkeld die je privacy respecteert en op een Raspberry Pi draait. Verrassend genoeg ziet ook Google, dat onder andere met zijn Google Assistant een cloudgebaseerde stemassistent aanbiedt, heil in deze aanpak. Onlangs bracht het bedrijf de Coral USB Accelerator op de markt, een apparaatje dat je op je Raspberry Pi aansluit om neurale netwerken te versnellen. In MagPi 8 tonen we je hoe je je Raspberry Pi ermee voorwerpen laat herkennen.

Uiteraard hebben we zoals elke keer ook weer vele praktijkartikelen en projecten voor je klaarstaan, van je eigen telefooncentrale tot een 3d-scanner. Zodat je kunt bouwen, programmeren en spelen.

Abonnement

Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem een MagPi-jaarabonnement en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W kit t.w.v. € 22,95.

Als u al een abonnement hebt kunt u de digitale versie van het nieuwe nummer direct downloaden.
Overigens niet-abonnees kunnen MagPi nummer 6 en oudere edities na registratie gratis downloaden van de MagPi website.        

Volg ons

Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!