Nieuwe mixed-domain oscilloscopen van Tektronix

9 december 2015, 09:37
Nieuwe mixed-domain oscilloscopen van Tektronix
Nieuwe mixed-domain oscilloscopen van Tektronix
Tektronix, een van 's werelds grootste en bekendste fabrikanten van meetapparatuur, heeft zijn serie mixed-domain oscilloscopen uitgebreid met de MDO4000C-serie. Het bijzondere van de 4000-serie is de mogelijkheid om het apparaat naar behoefte te voorzien van meerdere functies. Op die manier kan het instrument altijd worden voorzien van de functionaliteit die past binnen een bepaald budget en wat een ontwerper op een bepaald moment nodig heeft.

Net zoals bij de voorgaande generatie, de MDO4000B-serie, kan de nieuwe serie analoge en digitale signalen gesynchroniseerd weergeven, samen met hf-spectra. Daarmee is het een ideaal debug-tool voor IoT-schakelingen en andere embedded toepassingen. De basis oscilloscoop-functionaliteit van de MDO4000C kan worden uitgebreid met een spectrum analyzer, een arbitrary/functie-generator, een logic analyzer en een protocol analyzer. Een digitale voltmeter-functie is meteen beschikbaar na registratie van het apparaat.

Ten opzichte van de voorgaande 4000B-serie biedt de nieuwe C-serie onder andere een display dat 50% groter is en een krachtigere spectrum analyzer tot 6 GHz.Verder biedt de nieuwe serie een opslagcapaciteit van 20 Mpoints, een sample-rate tot 5 GS op alle kanalen en een snelle golfvorm-capture-mogelijkheid van meer 340.000 golfvormen/s.

De prijzen voor de nieuwe MDO4000C oscilloscopen beginnen vanaf $7.300. Er zijn versies beschikbaar met bandbreedtes van 200 MHz tot 1 GHz. De extra functies kunnen meteen erbij worden gekocht, maar het is ook mogelijk deze later als upgrade aan te schaffen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items