Nieuwe oscilloscopen van Tektronix

10 december 2013, 14:37
Nieuwe oscilloscopen van Tektronix
Nieuwe oscilloscopen van Tektronix

Tektronix introduceert de MSO/DPO2000B-serie oscilloscopen die beschikken over geavanceerde debugmogelijkheden en door de prijsstelling zeer geschikt zijn voor kleine bedrijven en onderwijsinstellingen. De mixed-signal oscilloscopen kunnen onder andere worden gebruikt bij het meten aan seriële interfaces zoals I²C, SPI, RS-232, CAN en LIN waarbij een protocol-analyzer de inhoud van de datapakketten in leesbare vorm als overlay over het gemeten signaal heen weergeeft.

 

De nieuwe oscilloscopen zijn verkrijgbaar met bandbreedtes van 70 MHz tot 200 MHz en beschikken over maximaal 4 analoge kanalen en 16 digitale kanalen. De sample-rate bedraagt 1 Gs/s en het gemeten signaal wordt weergegeven op een 7 inch display. De Wave Inspector zorgt voor een eenvoudige manier om interessante gebeurtenissen op te sporen in het vastgelegde signaalverloop dat maximaal 1 miljoen meetpunten kan bevatten. Geavanceerde triggermogelijkheden helpen bij het detecteren van onder andere glitches in digitale signalen. De oscilloscopen zijn draagbaar, wegen ongeveer 3 kg en nemen met een diepte van 5,3 inch weinig ruimte in op de werktafel. 

 

De MSO/DPO2000B-modellen zijn in de Verenigde Staten verkrijgbaar vanaf  US$ 1.290,00 (adviesprijs van fabrikant) en hebben standaard vijf  jaar garantie.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items