Nieuwe PIC32-gebaseerde Cerebot 32MX7 development kit

10 december 2013, 14:36
Nieuwe PIC32-gebaseerde Cerebot 32MX7 development kit
Nieuwe PIC32-gebaseerde Cerebot 32MX7 development kit

Microchip heeft aangekondigd dat er een nieuwe PIC32 32-bit microcontroller-gebaseerde development kit van Digilent beschikbaar is. De Digilent Cerebot 32MX7 development kit speelt in op de groeiende interesse in embedded-control- en netwerk-applicaties van zowel professionele ontwerpers als hobbyisten, door hen wegwijs te maken op het gebied van microcontrollers en het oplossen van problemen.

 

De kit bevat een demonstratie-board met een 10/100 Ethernet-interface, dual-CAN- en I2C-interfaces. Op dit board is een geïntegreerd programmeer/debug-circuit aanwezig, dat compatibel is met Microchip’s gratis MPLAB IDE. Bovendien kunnen op het board Digilent Pmod peripherie-modules worden aangesloten. Er worden veel voorbeeldtoepassingen meegeleverd, zoals universitaire embedded systemen en communicatieklassen, maar ook diverse andere projecten voor zoals professionele als hobbymatige toepassingen.

 

Het Cerebot 32MX7 board beschikt over een groot aantal I/O-aansluitingen en voedingsmogelijkheden (waaronder een USB-aansluiting) die gebruikers veel flexibiliteit bieden om het board voor een groot scala aan embedded netwerk- en besturingstoepassingen te gebruiken. 

De onboard PIC32 microcontroller draait op een klokfrequentie van 80 MHz en heeft 512 KB flash-programmageheugen en 128 KB RAM. Er is een grote hoeveelheid periferie aanwezig, zoals een full-speed USB-On-The-Go (OTG)/host/device-controller, Ethernet-controller, dual-CAN-controllers, timer/counters, seriële interface-controllers, een analoog/digitaal-converter (ADC) en nog veel meer.

 

Op het Cerebot 32MX7 board zijn verder drie drukknoppen, vier LED's, Ethernet-, CAN- en I2C-bussen aanwezig, plus zes connectoren voor Digilent Pmod-periferiemodules, zoals H-bruggen, ADC's, DAC's, HF-transceivers, luidsprekers en schakelaars, evenals converters voor eenvoudige koppeling met RS-232, servomotoren en dergelijke.

De Cerebot 32MX7 Development Kit (TDGL004) is verkrijgbaar voor $99 via www.microchip.com/get/6J50 of via microchipDIRECT. De gratis versies van Microchip’s MPLAB IDE en C Compiler for PIC32 microcontrollers kunnen worden gedownload van www.microchip.com/get/BG6A.

 

Meer info:
www.microchip.com/get/6J50
www.acaltechnology.nl

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items