Er lijkt geen leeftijdsgrens te zijn aan het gebruik van wearables. Ik heb monitorapparatuur gezien voor grootouders van 80 jaar oud en fitnesssensors voor gestreste vijfentwintigplussers. Nu zijn het de babies die op ieder moment van de dag draadloos met hun bezorgde ouders kunnen worden verbonden.  

Sproutling is een veelzijdige babymonitor die de zorgen bij het grootbrengen van een baby kan verlichten door niet alleen cruciale data zoals hartslag, huidtemperatuur en lichaamspositie en -beweging naar ieder iOS of Android-apparaat te sturen, maar ook de ouders met nuttige informatie op komende gebeurtenissen kan voorbereiden (!) zoals wanneer het kleine boefje wakker gaat worden en of hij/zij dan blij of verdrietig zal zijn. De sensors meten zelfs het geluidsniveau. 

De Sproutling wordt rond de enkel van de baby vastgemaakt en wordt opgeladen met de meegeleverde inductielader. Ik kon geen informatie vinden over de gebruikte methode voor deze Baby-naar-Ouder-transmissie (Bluetooth; baby-niveau Wi-Fi?), of over het risico op huidallergie of andere problemen. Sproutling is op dit moment uitverkocht, maar volgens hun website kunt u zich op een wachtlijst laten zetten. Ik kon echter nergens vinden of levering binnen negen maanden na bestelling wordt gegarandeerd…