Nieuwe firmware-ontwikkelomgeving voor 32-bits PIC32 MCU's

9 oktober 2014, 22:00
Nieuwe firmware-ontwikkelomgeving voor 32-bits PIC32 MCU's
Nieuwe firmware-ontwikkelomgeving voor 32-bits PIC32 MCU's

Microchip introduceert MPLAB Harmony versie 1.0, een flexibele, geabstraheerde, volledig geïntegreerde firmware ontwikkelomgeving voor alle 32-bits PIC32 microcontrollers. De basis wordt gevormd door de belangrijkste elementen van modulair en object-georiënteerd ontwerpen, aangevuld met de flexibiliteit om wel of niet een RTOS te gebruiken. Dit levert een raamwerk op van software modulen die zijn gebouwd om samen te werken, gemakkelijk zijn te gebruiken en configureerbaar zijn voor specifieke ontwerpeisen. De MPLAB Harmony Configurator zorgt voor een snel en gemakkelijk instellingenbeheer van stuurtrappen (drivers) en middleware. Een volledig compatibele, professionele grafische bibliotheek biedt belangrijke verbeteringen qua functies en prestaties die betrekking hebben op veel van de stuurprogrammabibliotheken binnen Harmony. Extra aandacht is besteed aan bestaande middleware, zoals IPv6 certificatie van de Microchip TCP/IP stack.

Belangrijkste eigenschappen:
- MPLAB Harmony integreert interne en van derden afkomstige middleware, stuurtrappen, periferiebibliotheken en real-time besturingssystemen;
- Versnelt en vereenvoudigt het ontwerpen van programmacode;
- Productieklare samenwerkende broncode in een RTOS-onafhankelijke omgeving;
- Minimale inspanning nodig voor het combineren van stuurprogramma’s en bibliotheken in een modulaire architectuur;
- Herconfigureerbaar ontwikkelen en voorkomen van configuratiefouten bij periferie en middleware.

Het MPLAB Harmony geïntegreerde software raamwerk wordt ondersteund door Microchip’s MPLAB® X Integrated Development Environment (IDE). 

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items