Elektor Team

Nieuwe USB-host/bridge met veel interfaces

10 december 2013, 14:37
Nieuwe USB-host/bridge met veel interfaces
Nieuwe USB-host/bridge met veel interfaces

FTDI introduceert de FT311D, een nieuwe USB full speed host/bridge chip. Het IC dient als brug tussen de USB-poort en zes door de gebruiker te definiëren interfaces: GPIO, UART, PWM, I²C-master, SPI-master en SPI-slave. De FT311D werkt met een standaard-voedingsspanning van 3,3 V en heeft bij een klokfrequentie van 48 MHz een stroomverbruik van slechts 25 mA. In standby-modus is het stroomverbruik slechts 128 µA.

 

Bij configuratie van de interface voor randapparatuur in UART-modus wordt door de chip een eenvoudige asynchrone seriële UART-poort met handshake geïmplementeerd. De UART van de FT311D is geschikt voor transportsnelheden tussen 300 bit/s en 6 Mbit/s. De I²C-master-interface kan met I²C-slave-interfaces communiceren met een maximale snelheid van 125 kbit/s. De chip kan ook zodanig worden geconfigureerd dat er vier PWM-uitgangen ter beschikking staan. Via deze uitgangen kunnen dan motoren, actuatoren en voedingsvoorzieningen worden aangestuurd voor bijvoorbeeld huisautomatisering, verlichting, speelgoed, maar ook voor industriële toepassingen.

 

Voor de FT311D is een ontwikkelboard beschikbaar (UMFT311EV) waarop de verschillende interfacemodi met behulp van jumpers kunnen worden gekozen. Op het ontwikkelboard kan een GPIO-shield-board (UMFT311GP) met LED’s en druktoetsen worden aangesloten.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items