Elektor Team

Nieuwe versie Elektor App voor iPad en iPhone

10 december 2013, 14:36
Nieuwe versie Elektor App voor iPad en iPhone
Nieuwe versie Elektor App voor iPad en iPhone

De 'Elektor Electronic Toolbox' is een app voor iPhone en iPad die een groot aantal hulpmiddelen voor elektronici bevat. Van deze app is nu een nieuwe versie beschikbaar die maar liefst 29 aparte tools bevat. Nieuw is een tool voor het berekenen van de effectieve waarde. Daarnaast zijn de aansluitgegevens van enkele nieuwe connectoren toegevoegd, zoals de USB3.0-connector.

 

De toolbox bevat onder meer uitgebreide databanken voor bipolaire transistoren, triac's, thyristoren, diodes en IC's. Natuurlijk kun je door de lange lijsten scrollen met een vingerbeweging, maar het is ook mogelijk om hierin te zoeken. Na het aanraken van een componentnummer verschijnen diverse specificaties van de bewuste component inclusief de aansluitgegevens. Er zijn in totaal meer dan 45.000 componenten te vinden, zonder dat er een verbinding met Internet hoeft te worden gemaakt. Verder is er nog een aparte databank met aansluitgegevens van connectoren voor audio/video-, computer- en telefoontoepassingen.

 

Heel handig zijn ook de interactieve calculators voor veel voorkomende elektronicaberekeningen. Zo zijn er berekeningsmogelijkheden voor de wet van Ohm, serie- en parallelschakeling van weerstanden of condensatoren, maar ook kunnen passieve RC-, RL- en LC-filters of transistor-basisschakelingen worden uitgerekend. Natuurlijk is er ook een apart icoontje voor het dimensioneren van een basisschakeling rond de veelgebruikte NE555. En het dimensioneren van de voorschakelweerstand voor verschillende kleuren LED's is nu een fluitje van een cent.

 

De Elektor Electronic Toolbox is in de iTunes-Store van Apple verkrijgbaar voor een prijs van 4,99 Euro.

 

iPhone- & iPad-App:
http://itunes.apple.com/nl/app/id503596362?mt=8

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items