Elektor Team

Nieuwe versie van MATLAB en Simulink

10 december 2013, 14:37
Nieuwe versie van MATLAB en Simulink
Nieuwe versie van MATLAB en Simulink

MathWorks biedt met de nieuwe Release 2012b belangrijke updates voor MATLAB en Simulink, die het gebruiksgemak en de navigatie sterk verbeteren. De nieuwe Simulink Editor heeft nu onder andere tabvensters, slimme signaallijnroutering en een terugspeeloptie voor de simulatie. De MATLAB Desktop bevat nu een overzichtelijke toolstrip waarop alle veelgebruikte opties gemakkelijk te vinden zijn en ook een zelf te organiseren MATLAB app gallery met favoriete toepassingen. Daarnaast zit er bij Release 2012b een vernieuwd hulpsysteem met beter ingedeelde informatie en verbeterde mogelijkheden voor bladeren, zoeken en filteren.

 

De nieuwe gebruikersinterface en mogelijkheden van Simulink vormen een belangrijke nieuwe stap in de ontwikkeling van Model-Based Design voor een snellere, kosten effectievere ontwikkeling van dynamische en embedded systemen. De nieuwe Simulink Editor maakt het gemakkelijker om modellen op te stellen, te analyseren en te simuleren. Bij de R2012b hoort ook een sterk verbeterde Simulink Projects voor het beheren van projectbestanden en het koppelen met versiebeheersoftware. Verder is ook de ondersteuning voor het draaien van modellen op hardware als Arduino, LEGO MINDSTORMS NXT, BeagleBoard en PandaBoard opnieuw uitgebreid. Ook Stateflow is sterk verbeterd met nieuwe mogelijkheden om gemakkelijker modellen op te bouwen. De Stateflow Editor is nu verenigd met de Simulink Editor en heeft een vergelijkbare gebruiksvriendelijkheid.

 

Om zowel beginnende als ervaren gebruikers te helpen om uit de voeten te kunnen met de voortdurend groeiende mogelijkheden van MATLAB, heeft MathWorks de MATLAB Desktop op twee belangrijke punten verbeterd:
• Op de MATLAB toolstrip staan handig gegroepeerde icoontjes van de meest gebruikte MATLAB-functies. Ook is er een apart tabblad voor het snel plotten van data in een geschikte grafiek.
• In de apps gallery worden toepassingen van de MATLAB productfamilie gepresenteerd, waarmee gebruikers veelgedane taken kunnen uitvoeren en daarvoor ook automatisch functies kunnen genereren zonder code te hoeven schrijven.

 

Verder zijn er nieuwe functies voor het maken en ook in de apps gallery opnemen van je eigengemaakte MATLAB apps, verbeterde functies voor het importeren van data uit tekstfiles en automatische correctie van fout getypte functie- en variabelennamen in het Command Window.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items