Jaarlijks wordt het European Triode Festival gehouden, waarbij audio-ontwerpers uit de hele wereld samenkomen om te genieten van en elkaar bij te praten over buizenversterkers. Ieder jaar wordt tijdens het ETF ook een wedstrijd (shootout) over een bepaald thema gehouden. In 2012 was dit het ontwerpen van een 1-buis-versterker, dus een versterker met slechts één actief versterkend element. Stroombronnen, gestabiliseerde voedingen en dergelijke zijn daarbij toegestaan, maar het audiosignaal mag bij een SE-ontwerp slechts één buis doorlopen en bij een PP-ontwerp slechts twee buizen.

 

In deze nieuwe Masterclass behandelt Menno van der Veen tijdens een 2,5 uur durende videopresentatie het totale ontwerpproces van een unieke 1-buis-versterker, van bedenken tot bouwen en meten. Hoe eenvoudig het ontwerp ook lijkt en hoe weinig componenten er ook worden gebruikt, men loopt hierbij toch tegen alle problemen aan die bij buizenversterkers voorkomen.

 

Menno heeft zijn hele ontwerpproces minutieus bijgehouden, inclusief de vele keuzes die hij onderweg moest maken. In deze masterclass legt hij alles uit, geeft toelichting, laat de berekeningen en de metingen zien, enzovoort. Zo krijgt u inzicht in het ontwerpproces op een diepgaand niveau.

 

De video-DVD bevat:
- 2,5 uur beeldregistratie
- Reader als PDF (41 pag.)
- Andere publicaties van Menno van der Veen
- Datasheets en documentatie over in de presentatie genoemde producten en ontwerpen

 

Deze video-DVD kunt u op uw TV bekijken via een DVD- of Blu-Ray-speler, hiervoor is geen computer nodig. Voor het bekijken of afdrukken van de PDF's op de DVD is wel een computer nodig.

 

Tijdelijk extra voordelig voor leden van het tijdschrift Elektor:
- 17% korting: van € 29,95 voor maar € 24,95
- En geen verzendkosten

TIP: Bestel deze DVD tegelijkertijd met andere Elektor-producten en betaal voor uw gehele bestelling GEEN VERZENDKOSTEN !!

 

Meer info en bestellen:
Abonnees

Niet-abonnees