Elektor Team

NIOZ zoekt elektronicus voor het ontwikkelen van zeegaande onderzoeksapparatuur

15 april 2019, 10:04
NIOZ zoekt elektronicus voor het ontwikkelen van zeegaande onderzoeksapparatuur
NIOZ zoekt elektronicus voor het ontwikkelen van zeegaande onderzoeksapparatuur
Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ) zoekt voor de afdeling Nationale Marine Faciliteit Development een gedreven elektronicus (hbo-niveau) die zeegaande wetenschappelijke apparatuur gaat ontwikkelen, modificeren en onderhouden voor oceanografische onderzoeksprojecten. 

Hier ga je werken
De Nationale Mariene Onderzoeksfaciliteit (NMF) van het NIOZ op Texel ontwikkelt, fabriceert en onderhoudt instrumenten en apparatuur voor wetenschappelijk zeeonderzoek en verzorgt de bediening en operationele ondersteuning ervan aan boord van onderzoeksschepen. Tevens regelt de afdeling NMF de planning van zeegaande expedities en ondersteunen we onderzoekers bij het voorbereiden van missies op onderzoeksschepen. Hiermee is NMF het technologische en logistieke zenuwcentrum voor zeegaand onderzoek in Nederland.
 
Dit doet de afdeling NMF Development
De afdeling NMF Development ontwikkelt technologie die een belangrijke rol speelt in het zee- en oceaanonderzoek. Vaak ontwerpen onze engineers nieuwe techniek zelf, simpelweg omdat de apparatuur die nodig is voor het helpen beantwoorden van onderzoeksvragen niet bestaat. De meetapparatuur moet bovendien vaak autonoom werken onder extreme omstandigheden -boven en onder water. Soms weken, soms maanden. Kortom: een uitdaging voor een breed georiënteerde technicus.
 
Dit wordt je job
Binnen het team van hard- en software-engineers en instrumentmakers ontwerp en bouw je elektronische schakelingen voor door ons zelf ontworpen oceanografische onderzoeksapparatuur. Je ontwikkelt, produceert, modificeert en onderhoudt elektronische apparatuur die nodig is voor wetenschappelijk onderzoek op zee en laboratoriumonderzoek. In veel gevallen werk je hierbij samen met andere teamleden en -natuurlijk- wetenschappers. Het kan incidenteel voorkomen dat je deelneemt aan een zeegaande expeditie.
 
Heb jij de juiste bagage?
Heb je het hbo-diploma Elektrotechniek of een vergelijkbare opleiding afgerond en ervaring met werken in multidisciplinaire projectteams? Ben je bekend met het ontwerpen van analoge en digitale schakelingen en maak je je bestaande elektronische toepassingen snel eigen? Teamspeler en affiniteit met zeeonderzoek? Dan nodigen we je graag uit te solliciteren. Reageer voor 30 april a.s.

Meer weten? Klik hier voor uitgebreide informatie over deze vacature.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items