National Instruments Week 2018 (21 t/m 24 mei) is een internationale conferentie voor ingenieurs, wetenschappers en leidinggevenden uit de elektronica-industrie die werken aan innovaties op het gebied van besturings-, test- en meetsystemen. Naast een grote variëteit aan technische voordrachten en workshops, is er bij NIweek ook een expositie waar meer dan 100 bedrijven allerlei aan producten en oplossingen laten zien, van bewegingsbesturingssystemen tot test- en meettoepassingen.

Een paar opmerkelijke zaken:

Tomoyuki Adachi van Mazda vertelde dat het bedrijf werkt aan een eigen geautomatiseerd testsysteem. Met behulp van de technologie van NI drukt de autofabrikant de kosten en reduceert de ontwerptijd: "De mensuren die gepaard gingen met handmatige activiteiten en de beoordeling van resultaten zijn met 90% gereduceerd, zodat er honderden miljoenen Yens per jaar worden bespaard."
Mazda Directeur Tomoyuki Adachi op NIweek 2018
David Reed van NXP vertelde over de toekomst van draadloze technologieën. Hij beschreef hoe het bedrijf zich aan het voorbereiden is op de toekomst door het ontwikkelen van 5G MIMO-oplossingen met behulp van het NI Semiconductor Test System (STS). Reed:  "Ooit zal elke halfgeleider draadloze technologie bevatten of ondersteunen."
Mark Keith van Honeywell Aerospace sprak over het wereldwijd uitrollen van testsystemen en de uitdaging van het ontwikkelen van een gestandaardiseerd testsysteem. Honeywell zegt met de technologie van NI, 40% te besparen op de kosten van het testen.
Honeywell Chief Engineer Mark Keith op NIweek 2018
Joby Aviation besprak een elektrisch Vertical TakeOff and Landing (VOTL)-vliegtuig dat maximaal vier passagiers 240 kilometer kan vervoeren op één volle accu. Het bedrijf heeft al een werkend prototype. In februari heeft het bedrijf $100 miljoen aan investeringen opgehaald, waarmee hun totale financiering uitkomt op $130 miljoen.

Liquid Instruments demonstreerde het Moku:Lab all-in-one sensor- en meetplatform. Met slechts één Moku:Lab-eenheid beschikt een ingenieur over meerdere instrumenten: oscilloscoop, spectrumanalyser, golfvormgenerator, fasemeter, datalogger en lock-in-versterker. Ze worden allemaal bestuurd met een app op een iPad.