Nixiebuizen in de 21e eeuw

6 februari 2014, 00:00
Nixiebuizen in de 21e eeuw
Nixiebuizen in de 21e eeuw

Tyler Nehowig, afgestudeerd in elektrotechniek aan de University of Minnesota, is een  kickstarterproject begonnen om zijn ‘Smart Nixie Tube’ ontwerp te financieren. De Smart Nixie Tube bestaat uit een nixiebuis die samen met alle besturingshardware op een kleine print is gemonteerd. Deze module heeft connectoren aan de zijkanten, en kan hiermee aan andere modules worden vastgeklikt waardoor een display ontstaat dat onbeperkt kan worden uitgebreid. Een moderne toevoeging is de RGB-LED die door de onderkant van de buis schijnt en waarmee  programmeerbare accenten of achtergronden kunnen worden toegevoegd.
 
Volgens Tyler is de Smart Nixie Tube het flexibelste en meest open-source display ter wereld. Het is volledig programmeerbaar met de Arduino IDE, en doet zich voor als een Arduino Uno op 16 MHz, 5 V. Door de onbeperkte uitbreidbaarheid kan het display aan de eisen van ieder project worden aangepast, en het kan worden bestuurd door alles wat maar een seriële poort heeft. Het display kan bijvoorbeeld worden verbonden met een Raspberry Pi om de temperatuur, of de datum en tijd weer te geven. Elke module verbruikt 300 mA bij 9 V.

 

Het kickstarterdoel van 5.000 Dollar is inmiddels ruimschoots overschreden, en als alles volgens plan verloopt zijn de modules in maart 2014 leverbaar.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items