Zoals u misschien weet, is Node-RED een open-source, flow-gebaseerde ontwikkeltool voor visueel programmeren, voornamelijk gebruikt voor het koppelen van hardware apparaten, API's en online diensten. De Raspberry Pi Pico is een geweldig platform om te experimenteren met Node-RED, en Elektor heeft een nieuw boek uitgebracht met de titel Node-RED and Raspberry Pi Pico W, door Peter Dalmaris. Het biedt een uitgebreide stap-voor-staphandleiding voor zowel beginners als gevorderden en behandelt essentiële concepten, praktische projecten en geavanceerde technieken met behulp van Node-RED, de Raspberry Pi Pico W en MicroPython.

Het boek is verdeeld in vier delen. Het eerste deel is speciaal bedoeld voor beginners en behandelt de essentie van event-driven systemen, de installatie van Node-RED met behulp van Docker en de basis van nodes, flows, dashboards en MQTT. Het tweede deel is meer praktijkgericht en introduceert de Raspberry Pi Pico W en de integratie ervan met Node-RED, met projecten waarin sensoren, motoren, displays, relais en joysticks een rol spelen.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Raspberry Pi!


Zoals de video laat zien, maakt de lezer in het derde deel kennis met MicroPython, een van de Python-varianten die zijn ontworpen voor embedded systemen. Dit deel biedt basiskennis die nodig is voor het programmeren van de Raspberry Pi Pico W en andere microcontrollerboards. Het laatste deel van het boek verkent geavanceerde Node-RED middelen, waaronder belangrijke nodes, besturingsstructuren en de integratie van Node-RED met externe diensten en API's.

Voor nieuwe gebruikers is het boek ontworpen om lineair te worden gelezen, zodat er geen stappen worden gemist. Echter, degenen die al bekend zijn met Node-RED of MicroPython kunnen zich selectief richten op de secties die het relevantst zijn voor hun behoeften.

U vindt het boek Node-RED en Raspberry Pi Pico W in onze Elektor Store. Bekijk de videorecensie hieronder:

Ontdek meer!

Wilt u meer leren over elektronica? Bekijk andere geweldige educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts door onze extra content te bekijken op ons Elektor YouTubekanaal en ons Elektor Industrie Youtubekanaal. Abonneer u op onze Elektor newsletter om een consistente stroom van technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.


Vertaling: Willem den Hollander