Nog snellere real-time oscilloscoop!

10 december 2013, 14:36
Nog snellere real-time oscilloscoop!
Nog snellere real-time oscilloscoop!

Twee weken geleden publiceerden we een nieuwsbericht over de introductie van de Infiniium 90000 Q oscilloscopen van Agilent die een echte analoge bandbreedte van 63 GHz (-3dB) hebben. Agilent claimde daarmee de tot nu toe snelste real-time oscilloscoop te leveren. Dit blijkt van korte duur te zijn geweest, want LeCroy komt nu met een oscilloscoop met een real-time bandbreedte van 65 GHz. Daarnaast is deze fabrikant van plan om volgend jaar een 100 GHz model te introduceren.

 

In de nieuwe LabMaster 10 Zi oscilloscopen wordt de hoge snelheid onder andere bereikt door toepasing van SiGe-technologie. De ChannelSync architectuur van LeCroy maakt het mogelijk om 80 kanalen met 36 GHz bandbreedte en 80 Gigasamples per seconde te synchroniseren. Bij 65 GHz zijn dat maximaal 40 kanalen. Nauwkeurige synchronisatie wordt bereikt door gebruik te maken van één enkele sample- klok- en triggereenheid. De koppeling van de verschillende oscilloscopen gebeurt onder het motto ‘plug-and-play’,  zonder complexe verbindingen, en is binnen tien minuten gerealiseerd.

 

De oscilloscopen zijn vanaf de zomer van 2012 leverbaar. Aan een compleet tweekanaals 65 GHz systeem hangt een prijskaartje van 451.900 Euro.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items