Nooit meer je smartwatch opladen

27 december 2016, 10:00
Nooit meer je smartwatch opladen
Nooit meer je smartwatch opladen
Smartwatches zijn handige hulpjes, maar het nadeel is dat ze meestal wel een keer per dag moeten worden opgeladen. De PowerWatch van de Amerikaanse startup Matrix is de eerste smartwatch ter wereld, die niet meer hoeft te worden opgeladen. Dit is mogelijk door toepassing van een speciale thermo-elektrische module die aan de onderzijde van het horloge is gemonteerd, deze wekt elektriciteit op uit de lichaamswarmte van de persoon die het horloge draagt.

De PowerWatch heeft misschien niet zoveel mogelijkheden als andere Smartwatches, maar het feit dat ze nooit hoeft te worden opgeladen maakt wel veel goed. Het horloge synchroniseert automatisch met je smartphone en biedt natuurlijk verschillende wijzerplaten waar je uit kunt kiezen. De PowerWatch houdt bij hoeveel calorieën je hebt verbrand, het aantal stappen dat je hebt gemaakt en of je een goede nachtrust hebt gehad. Dit wordt allemaal weergegeven in de bijbehorende app voor iOS en Android. Er is een grotere X-versie in de maak die ook berichten meldt en trillingen kan produceren dankzij zijn grotere thermo-elektrische module.

Op dit moment loopt een zeer succesvolle campagne voor de Matrix Smartwatch op Indiegogo, waarbij al zo'n $700.000 is ingezameld. Voor $139 kun je er al eentje reserveren, voor $10 meer ontvang je een speciale zwarte uitvoering. De uitlevering van de eerste exemplaren is gepland voor juli 2017. Wie langer kan wachten (tot oktober), kan ook kiezen voor de uitgebreide en extra stevige X-versie die waterdicht is tot 200 m voor $179.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items