Alex Trimm en Hunter Scott, twee technici afkomstig van GeorgiaTech, zijn een crowdfunding-campagne op Indiegogo begonnen voor hun nieuwe auto-accu, de Ohm. Deze milieuvriendelijke vervanger voor loodaccu’s gaat twee keer zo lang mee, weegt minder dan 3 kilo, werkt ook als het erg koud is en maakt startkabels overbodig.

Ohm maakt gebruik van EDLC-supercaps om de energie te leveren die nodig is voor het starten van de motor. Lithium-ijzerfosfaataccu’s (LiFePO4) zorgen ervoor dat de supercaps ook bij uitgeschakelde motor opgeladen blijven. Een intelligent elektronisch systeem monitort en bestuurt deze opslagsystemen en zorgt voor optimale prestaties gedurende de levensduur van de accu.



De Ohm schakelt zichzelf automatisch uit – bijvoorbeeld als de bestuurder na het parkeren vergeet zijn lichten uit te doen – en schakelt weer in als de auto wordt gestart. Hiermee worden startkabels overbodig. Het reservevermogen (om bijvoorbeeld met uitgeschakelde motor naar de radio te kunnen luisteren) is 10 Ah. Ohm geeft met een signaal aan wanneer hij moet worden vervangen. De gemiddelde levensduur van de Ohm is zeven jaar.