Omgevingsenergie efficiënt oogsten met de AEM10940

28 september 2016, 11:25
e-peas ontwikkelt halfgeleidertechnologieën met zeer laag energieverbruik.
e-peas ontwikkelt halfgeleidertechnologieën met zeer laag energieverbruik.
Het Belgische e-peas introduceert de AEM10940, een subsysteem voor zeer efficiënte winning van omgevingsenergie in embedded elektronica zoals draadloze sensortoepassingen met laag energieverbruik (IoT), draagbare technologieën, huisautomatisering, industriële besturing en draadloze geolocatie. 

De AEM10940 bevat een ultra-laagvermogen boost-spanningsregelaar met een rendement van 94%, aangevuld met spanningsreferenties, energiemanagementcircuits en LDO-regelaars. Het systeem heeft zeer weinig energie nodig om op te starten: een ingangsspanning van 380 mV en een vermogen van 11 µW zijn al ruim voldoende. De schakeling verzamelt (tot 50 mW) alle energie afkomstig van bronnen zoals fotovoltaïsche cellen. De boostconverter, die werkt met ingangsspanningen van 100 mV tot 2,5 V, maakt het mogelijk om verschillende energieopslagcellen zoals Li-Ion-accu’s, dunnefilm-batterijen en (super)condensatoren snel te laden.
 
De twee ingebouwde LDO-regelaars zorgen voor een rendement van bijna 98% over een groot laadstroomgebied. Een van deze regelaars is opgenomen in een voeding met lage uitgangsspanning (1,8 V) en de andere in een voeding met een hogere spanning (2,2 V tot 4,2 V). De 1,8V-uitgang kan een laadstroom van 10 mA leveren en dient om de microcontroller van het embedded systeem te voeden. Parallel daaraan kan de uitgang met de hogere spanning een laadstroom van maximaal 80 mA leveren en de draadloze zendontvanger (BLE, Zigbee, SigFox of LoRa) van het systeem voeden. 

Meer informatie over de AEM10940
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items