Als de VR-headset, die u onlangs voor erg veel geld hebt gekocht, eruitziet als een gigantische lab-veiligheidsbril die goed zou passen bij Beaker uit de Muppet Show, dan is die nu alweer hopeloos ouderwets! Het VR-2020 headset-concept met de naam ‘Light and Shadow’ is er volgens de ontwerpers op gericht om “VR op zeer verschillende manieren zowel meer sociaal als meer solitair te maken.” Met een combinatie van draadloze headsets (plus accessoires) en emotie- en stemmingsdetecterende ‘smart’-kledingstukken.

Shadow is een headset die voor een echte privé-VR-ervaring is ingebouwd in een hoody. De computer en de accu zijn in het hoody-gedeelte vastgemaakt inplaats van in het display zelf. Het concept omvat verder nog een aantal wearables zoals een geluids/trillingsmodule en een neuromusculaire force-feedback-mouw voor aanraak-interactie. 
 

Het is eenvoudig, deelbaar met anderen en transparant en stelt zo de gebruiker in staat om in verbinding te blijven met zowel de virtuele werkelijkheid als met zijn omgeving en de mensen eromheen. Ik ben benieuwd! Ook vraag ik me af of iemand dit nieuwe systeem, dat ik op de website van FastCo Design vond, al eens in het openbaar heeft gedragen om bijvoorbeeld de reacties van winkelpersoneel te testen.