Omkeerbare USB-connector klaar voor productie

17 augustus 2014, 22:00
Omkeerbare USB-connector klaar voor productie
Omkeerbare USB-connector klaar voor productie

Het is soms lastig voor gebruikers om bij het insteken van een USB-connector in één keer de juiste oriëntatie te vinden. Vaak is de eerste poging ‘verkeerd om’, en dat zorgt voor irritatie.
Met de introductie van de nieuwe USB Type-C connector is dit probleem verleden tijd. Deze nieuwe connector, die voldoet aan de USB-SuperSpeed-specificatie (USB 3.1, 10 Gb/s), kan op twee manieren worden ingestoken. Volgens een recent persbericht van de USB Promoter Group is de connector op dit moment klaar voor productie.

De nieuwe Type-C connector is met afmetingen die overeenkomen met die van USB 2.0 Micro-B robuust genoeg voor laptops en tablets, en klein genoeg voor mobiele telefoons (insteekopening ca. 8,4 mm x 2,6 mm). De connector is niet direct compatibel met USB Micro-B, maar naar verwachting zullen er snel adapters en adapter-kabels op de markt komen. Zowel de connector als de kabel kunnen oriëntatie-onafhankelijk worden aangesloten. USB-aansluitingen volgens USB 3.1 zijn geschikt voor voedingsstromen tot 5 A (connectors) en 3 A (standaard kabels).

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items