Jan Buiting

On-chip radar tot 122 GHz

18 oktober 2016, 14:36
On-chip radar tot 122 GHz
On-chip radar tot 122 GHz
Onlangs publiceerden we in deze online nieuwsservice een review van de Walabot, een zelfbouw-radarsysteem voor smartphones. Nu introduceert het in Frankfurt gevestigde Silicon Radar twee ontwikkelkits voor gigahertz CMOS radar-MMIC’s (millimetre wave integrated circuits), die zijn gebouwd met SiGe of SiGe:C van IHP. Bij de ontwikkeling van methoden voor goedkope massaproductie van silicium-millimetergolf-SoC’s werd Silicon Radar bijgestaan door grote spelers als STMicro, IHP, Evatronix, Selmic, Hightec, Bosch, het Karlsruhe Institute of Technology en de universiteit van Toronto.

Met de EasyRadar dev kit kunnen alle TX/RX-radarchips van Silicon Radar worden geëvalueerd door ‘beginners en professionals die zich bezighouden met het ontwikkelen van systemen en het aanpassen van systeemparameters’.  Eigenschappen: programmeerbare FMCW-parameters; signaalverwerking; doelherkenning; op het web gebaseerde GUI en communicatie via USB of draadloos LAN. De kit bevat een 122 GHz radar front-end, een 24 GHz radar front-end, een controllerboard, een basisband-board met WiFi en een lens voor 122 GHz.

Met de SimpleRadar dev kit kan het 122 GHz front-end van het bedrijf apart worden geëvalueerd. Deze kit heeft dezelfde functionaliteit als de EasyRadar, maar is kleiner (40 x 40mm) en kan worden gebruikt als WiFi-radarsensor met geïntegreerde doelherkenning.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items