ON Semiconductor legt $ 2,4 miljard op tafel voor Fairchild

19 november 2015, 16:00
ON Semiconductor legt $ 2,4 miljard op tafel voor Fairchild
ON Semiconductor legt $ 2,4 miljard op tafel voor Fairchild
ON Semiconductor en Fairchild Semiconductor International hebben bekend gemaakt dat zij een definitieve overeenkomst hebben bereikt waarbij ON Semiconductor Fairchild verwerft voor $20,00 per aandeel. Dit komt neer op een totaal bedrag van ongeveer $ 2.400.000.000. Door de overname ontstaat er een nieuwe grote speler op de halfgeleidermarkt met een gecombineerde omzet van circa $ 5 miljard, verspreid over meerdere markten met een strategische focus op automotive, industriële en smartphone-producenten.

"Door de combinatie van ON Semiconductor en Fairchild creëren we een leider in vermogenscomponenten met sterke mogelijkheden in een snel consoliderende halfgeleiderindustrie. Ons plan is om de twee bedrijven met complementaire productlijnen samen te brengen om klanten op die manier een volledig spectrum van hoge, midden- en laagspanningsproducten te kunnen bieden", zegt Keith Jackson, president en chief executive officer van ON Semiconductor.

"Als onderdeel van ON Semiconductor zal Fairchild door blijven gaan met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van efficiënte vermogensbeheersing", aldus Mark Thompson, voorzitter en chief executive officer van Fairchild . "We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het team van ON Semiconductor om een soepele overgang te garanderen."

In het afgelopen jaar zijn er al verschillende grote overnames geweest tussen halfgeleiderfabrikanten. Zo nam Intel Altera over, NXP sloeg zijn vleugels om Freescale, Avago lijfde Broadcom in en Infineon kocht International Rectifier.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items