Onschadelijk gemaakt binnen 15 seconden…

8 juni 2016, 13:14
UAV-afweersysteem (anti UAV defense system, AUDS)
UAV-afweersysteem (anti UAV defense system, AUDS)
De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) ontvangt per maand meer dan 100 meldingen van piloten en anderen over onbemande luchtvaartuigen (Unmanned Aerial Vehicles, UAV) die te dicht in de buurt van een vliegveld of vliegtuig vliegen. 

De FAA heeft nu het Pathfinder Programme in het leven geroepen dat zich richt op onderzoek naar technologieën voor detectie en identificatie van ongeautoriseerde UAV- of dronevluchten bij vliegvelden. Als onderdeel van dit programma heeft de FAA het UAV-afweersysteem AUDS van Blighter Surveillance Systems, Chess Dynamics and Enterprise Control Systems geselecteerd.

AUDS kan met zijn Ku-band radarscanner een drone op 10 km afstand detecteren, deze vervolgens met precisie-infrarood- en daglichtcamera’s en speciale video-tracking software volgen en de vlucht afbreken door de radiosignalen voor de besturing te blokkeren. Dit proces van detecteren, volgen, storen en stoppen duurt in het algemeen minder dan 15 seconden. 

Hoewel het systeem er als een geschutstoren met een drievoudig kanon uitziet, worden er geen schoten op het UAV of de drone afgevuurd. De drie ’lopen’ bevatten waarschijnlijk helix- of Yagi-richtantennes.  
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items