New York - Onlangs vond de 95e Hardware Meetup van Viam plaats, over Smart Cities en IoT, en kreeg een uniek project vorm tussen een tech-enthousiasteling en een roboticus uit de banketbakkerij: een interactieve Smart Cake die dienstdoet als camera, geïnspireerd op het humoristische idee van het Viam project dat alles als camera kan worden beschouwd (zelfs een aardappel?). Viam is een open-source platform voor het bouwen en beheren van slimme machines.

Neem je slimme taart en beeld het ook uit

Dit eetbare apparaat, aangedreven door een Raspberry Pi, heeft machine-learning mogelijkheden om mensen te detecteren, te verlichten met NeoPixel LED's, te fotograferen en evenementbonnen af te drukken met behulp van een Adafruit thermische printer.
 
Smart picture-taking cake.
Die foto is echt geweldig. Bron: hazal mestci’s Instructable.

De hardware van het project bestaat uit een Raspberry Pi met een microSD-kaart, een Raspberry Pi-display, een 24-RGB NeoPixel LED-ring voor lichteffecten en een USB-webcam voor het fotograferen. De interactieve functies van de taart zijn geprogrammeerd met Python 3.8 of nieuwer, met ondersteuning van Viam's Python en TypeScript SDK's voor naadloze integratie van componenten en modules.

Twee cruciale modules uit de Viam Registry, een voor het aansturen van de NeoPixel en een andere voor gezichtsherkenning, benadrukken de aanpasbaarheid van Viam's platform voor creatieve toepassingen. De configuratie van elke module, gedetailleerd in het project, onderstreept de technische precisie die nodig is om een nieuw idee om te zetten in een functioneel interactief systeem.
 
Viam thermal printer receipt
Het is geen rijstpapier – eet het bonnetje niet op! Bron: hazal mestci’s Instructable.
Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Raspberry Pi!


Deze mix van snoepkunst en robotica toont ons weer een andere manier om een nieuwe kijk op het potentieel van alledaagse voorwerpen te geven door de lens van IoT en slimme technologie.


Vertaling: Willem den Hollander