Ontwerpwedstrijd Nederlandse Brandwondenstichting – de winnaar is…

2 april 2019, 07:32
Eenvoudig, stijlvol, "Brandalarm" van Willem van Dreumel.
Eenvoudig, stijlvol, "Brandalarm" van Willem van Dreumel.
Om de Nederlandse Brandwonden Stichting te ondersteunen heeft Elektor begin 2019 een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. De opdracht was om een akoestisch/visueel brandalarmsysteem te ontwerpen dat zoveel mogelijk passief werkt; een schakeling die de temperatuur van een apparaat in de gaten houdt zonder zelf (veel) energie te verbruiken.

Deze opdracht was natuurlijk niet gemakkelijk waardoor waarschijnlijk het aantal goede inzendingen beperkt is gebleven. Toch waren er twee die er uitsprongen. De ene omdat we die daadwerkelijk toegestuurd hebben gekregen als (lijvig) apparaat en niet als een wazige foto, en de andere omdat die uitblonk door zijn eenvoud.

Hoofdprijs

Na lang juryberaad is uiteindelijk de inzending “Brandalarm”, een naam net zo eenvoudig als het ontwerp, als winnaar uit de bus gekomen. Bedacht door Willem van Dreumel, dit alarm verbruikt geen energie in rust dankzij een thermische schakelaar. Pas als de omgevingstemperatuur boven de 40 °C komt slaat de schakelaar om en activeert een waarschuwingslampje met ingebouwde buzzer (of is het een buzzer met ingebouwd waarschuwingslampje?).

Aanmoedigingsprijs

Het met veel zorg gebouwde “Guarded Charging Station” van Hans Weck is de aanmoedigingsprijs toegekend.

 
Guarded Charging Station
Het “Guarded Charging Station” van Hans Weck won de aanmoedigingsprijs.

Onze hartelijke felicitaties aan de winnaars van deze ontwerpwedstrijd en onze hartelijke dank aan alle andere deelnemers!

Word donateur van de Nederlandse Brandwondenstichting

P.S. Vergeet niet om donateur te worden van de Nederlandse Brandwondenstichting.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items