Ontwikkel mee aan het PSoCaMorph-project en win een PSoC 5 ontwikkelkit

10 december 2013, 14:37
Ontwikkel mee aan het PSoCaMorph-project en win een PSoC 5 ontwikkelkit
Ontwikkel mee aan het PSoCaMorph-project en win een PSoC 5 ontwikkelkit

Herinnert u zich nog de legendarische Elektor Formant, de modulair analoge musiek-synthesizer die Elektor eind zeventiger jaren publiceerde? Deze synthesizer werd een enorm succes en nu nog zijn er veel muziekliefhebbers die graag werken met dit klassieke analoge apparaat. Elektor ontvangt nog regelmatig verzoeken van lezers om nog eens een soortgelijk project als de Formant te ontwikkelen en te publiceren, met actuele componenten en digitale nauwkeurigheid. Inmiddels wordt er gewerkt aan een dergelijke opvolger in de vorm van het PSoCaMorph-project dat is gestart op de Elektor Projects website. De PSoCaMorph is een concept van een modulaire analoge synthesizer op basis van de programmable system-on-chip (PSoC) technologie van Cypress.

Veel synthesizer-liefhebbers beschouwen het filtergedeelte als het belangrijkste onderdeel in een analoge synthesizer. Daarom heeft de bekende filterspecialist en hoofdontwerper van het PSoCaMorph-project, Kendall Castor-Perry, er voor gekozen om het filter als startpunt voor het hele project te nemen. De huidige PSoC-technologie maakt de constructie van hoogwaardige, goed reproduceerbare subtractieve filters mogelijk en Kendall laat zien hoe men deze kan realiseren. Hij heeft al verschillende gedetailleerde artikelen gepubliceerd op de Projects-website. Ga deze eens bekijken en werk mee aan dit project.

 

Kendall stelt het op prijs als anderen deelnemen aan dit PSoCaMorph-project, technische onderwerpen bespreken, suggesties geven, komen met ideeën en ontwerpvoorstellen. Om meer mensen voor dit project enthousiast te maken, geven we 20 PSoC 5 ontwikkelkits weg aan de meest actieve en/of innovatieve bijdragen aan dit project. U hoeft alleen maar mee te doen aan het PSoCaMorph-project en uw bijdrage te leveren.

 

Doe mee met het PSoCaMorph-project en win een PSoC 5 ontwikkelkit!

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items