Componenten met een wide bandgap, zoals GaN en SiC, bieden technici handige keuzemogelijkheden bij het ontwerpen van power converters. Bekijk deze twee Elektor video's voor meer informatie.   

Overgang naar wide bandgap GaN en SiC

In een recente aflevering van Elektor Engineering Insights getiteld "Overgang naar wide bandgap GaN en SiC", sprak Stuart Cording met technici van UnitedSiC (nu Qorvo) en InnoScience over wide bandgap (WBG) componenten en hoe ze ontwikkelaars meer keuzemogelijkheden bieden bij het ontwerpen van power converters. In de aflevering onderzochten Cording en zijn gasten - Anup Bhalla van UnitedSiC (nu Qorvo) en Denis Marcon en Yang Jiao van InnoScience - het volgende: wat je moet weten als je van silicium MOSFET's en IGBT's overstapt op de WBG alternatieven; de veranderingen die nodig zijn aan je aanstuur circuit; en of het zin heeft je topologie te veranderen; de soorten toepassingen die baat hebben bij WBG; en meer. 

PCIM 2022

Cording stipte GaN ook aan in een aflevering opgenomen tijdens PCIM Europe 2022. Bekijk de aflevering voor de belangrijkste opgedane kennis van PCIM 2022, en voor enkele details over onderwerpen als de MDC901 buck converter met driver voor GaN en de MADAMP klasse D GaN audioversterker.
 

In de aflevering presenteert Cording ook een update van MinDCet, MADMIX en MADCAP meetapparatuur voor spoelen en condensatoren, MDC801 Converter met driver voor SiC MOSFET's, Phoenix Contact CHARX toepassingen voor EV laadstations, OnSemi en Piaggio e-scooter, en meer.

Elektor Engineering Insights

Worstel je met EMI/EMC problemen? Pogingen om nieuwe op RISC-V gebaseerde producten te ontwerpen? Zoek je technische inzichten over onderwerpen als power electronics, GaN, en SiC? Stuart en zijn gasten zullen je helpen je doelstellingen op het gebied van engineering te bereiken. Kijk op de Elektor Engineering Insights pagina voor nieuws over vroegere en toekomstige afleveringen.


Vertaling: Hans Adams