Ontwikkelkit voor IoT-apparaten

3 september 2014, 22:05
Ontwikkelkit voor IoT-apparaten
Ontwikkelkit voor IoT-apparaten

Broadcom heeft een ontwikkelkit voorgesteld voor zijn "Wireless Internet Connectivity for Embedded Devices" (WICED) familie., waarmee ontwerpers snel ideeën en concepten voor IoT-apparaten en -toepassingen kunnen ontwikkelen. De WICED-tag bevat Broadcom's nieuwste Bluetooth Smart chip (BCM20737S), vijf MEMS micro-elektromechanische sensoren (gyroscoop, accelerometer, kompas, barometer en vochtigheid/temperatuur) en heeft een software-stack die compatibel is met Bluetooth 4.1.

De ontwikkelkit in de vorm van een sleutelhanger heeft een micro-USB-connector voor het overspelen van applicatie-updates. Firmware-updates zijn veilig mogelijk Over-the-air (OTA) vanuit een ander apparaat zoals een smartphone, tablet of personal computer. Encryptie, decryptie, certificaatbeveiliging, verificatie en verschillende algoritmes zijn aanwezig voor een optimale beveiliging.De kit is geschikt voor iOS en Android OS, en ondersteunt iBeacon-technologie. Er is software geïntegreerd voor directe communicatie met NFC-tags.

In de productbeschrijving wordt een toepassingsvoorbeeld gegeven waarbij de WICED-tag wordt gebruikt om de temperatuur in een kamer te meten. Bij overschrijding van een vooraf ingestelde waarde wordt een alarm gegenereerd. De tag wordt gevoed door een enkele knoopcel en dankzij een eenvoudig setup-proces kan de gebruiker de tag binnen 5 minuten verbinden met zijn mobiele apparaat en de sensor-informatie binnenhalen.
De ontwikkelkit is verkrijgbaar bij Broadcom voor circa 20 dollar.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items