Onze zee, jouw technologie?

30 november 2017, 00:01
Syntactische schuimboeien die onderzoeksapparatuur in zee markeren, ontwikkeld door NMF Development, het technologisch centrum van het NIOZ.
Syntactische schuimboeien die onderzoeksapparatuur in zee markeren, ontwikkeld door NMF Development, het technologisch centrum van het NIOZ.
Kom werken bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee
 
Een apparaat ontwikkelen waarmee zeeonderzoekers bacteriën ontdekken die stroom opwekken, maar ook elektronica en software van de nationale zeeonderzoeksvloot beheren en onderhouden. Werken in het ontwikkelteam van de Nationale Marine Faciliteit (NMF) van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is elke dag uitdagend.
 
We staan er niet bij stil, maar onderzoek naar zeespiegelstijging of het trekgedrag van een zeldzame vogelsoort valt of staat met de kwaliteit van elektronica en computertoepassingen. Meten is weten. NMF Development, de ontwikkelafdeling van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), zorgt hiervoor.
 
Nationaal ontwikkelcentrum
NMF Development staat bekend als het technologische en logistieke zenuwcentrum voor zeegaand onderzoek in Nederland. In het centrum bouwen en onderhouden software-engineers, elektrotechnici en fijnmechanische instrumentmakers instrumenten, software en apparatuur die wetenschappelijk zee- en oceaanonderzoek mogelijk maken. Onmisbaar tijdens veldonderzoek in de Oosterschelde en op de Wadden, essentieel voor bruikbare diepzeemetingen tijdens oceaanexpedities met de Pelagia
 
Hoogwaardige technologie
Ontwikkelteams van NMF werken vanuit moderne labs en werkplaatsen op Texel en leveren meetapparatuur en software op maat. Alle technologie inclusief software wordt in ‘eigen huis’ ontwikkeld en gefabriceerd, vooral omdat veel apparatuur die nodig is voor het helpen beantwoorden van onderzoeksvragen nog niet bestaat. Het maakt werken bij het NIOZ uitdagend en verrassend. Elke onderzoeksvraag vereist een unieke, technische benadering.
 
Onze zee, jouw technologie?
NMF heeft binnenkort plek voor een gedreven scheepselektronicus voor wie geen zee te hoog gaat. Ben je een afgestudeerd elektrotechnicus (mbo/hbo), heb je affiniteit met ICT en ben je in het bezit van geldige STCW 2010-documenten en zeegaande ervaring? Stuur ons dan een open sollicitatie.
 
Meer weten? Ga naar www.workingatnioz.com
 

 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items