Onzichtbaar in 20 minuten met Intel Edison

12 juli 2016, 10:26
Onzichtbaar in 20 minuten met Intel Edison
Onzichtbaar in 20 minuten met Intel Edison
Na alle aandacht die Elektor er aan besteedde weet u ongetwijfeld dat het Edison ontwikkelplatform is bedoeld om computerproducten voor het IoT en voor wearables makkelijker te kunnen ontwikkelen en produceren. Het ondersteunt Arduino Sketch, Linux, Wi-Fi, and Bluetooth. Oké, maar wat kun je ermee doen? Intel denkt dat je jezelf ermee onzichtbaar kunt maken en laat dat zien in een aantal video-tutorials die vorige maand online werden gezet. 

U wordt ‘onzichtbaar in 20 minuten’ door een webcam achterop een kledingstuk te bevestigen die de objecten en de omgeving achter u opneemt. Het opgenomen beeld wordt vervolgens weergegeven op LED-strips die op de voorkant van het kledingstuk zijn aangebracht. 

Het tutorial bestaat uit tien video’s van ongeveer twee minuten waarin de belangrijkste stappen worden getoond om het project te realiseren, zoals een webcam-test, hoe de LED-modules met de Edison moeten worden verbonden en aanwijzingen hoe je moet omgaan met het kledingstuk dat als onzichtbaarheidsmantel dient. 

Deel 1: Presentatie van het project en de onderdelen 
Deel 2: Configuratie van het Edison-board
Deel 3: Test met de webcam
Deel 4: LED-module uitleg en test 
Deel 5: LED-driver informatie 
Deel 6: Beelden van de webcam binnenhalen 
Deel 7: Beelden naar de LED's zenden 
Deel 8: Behuizing - bedraden en solderen 
Deel 9: Behuizing - integreren in de kleding 
Deel 10: Demonstratie 

Hoewel zeer geschikt als programmeeroefening is het resultaat niet overtuigend en niet meer dan een gadget. Ik denk dat Edison zou instemmen met het advies aan Intel om het eens te proberen met flexibele 4K-displays, en zo mogelijk het hele publiek van VR-brillen te voorzien. 
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items