Oordopjes meten ook hersengolven

23 mei 2016, 12:59
Oordopjes meten ook hersengolven
Oordopjes meten ook hersengolven
Tegenwoordig zijn er oordopjes verkrijgbaar die allerlei biometrische gegevens verzamelen, maar het opnemen van hersengolven was daar tot nu toe nog niet bij. Het Aware-project op Kickstarter zamelt geld in voor multifunctionele Bluetooth-oordopjes die zelfs uw gemoedstoestand kunnen afleiden uit het EEG dat ze opnemen.

De Aware is een exact aan de oorvorm aangepaste noise-cancelling Bluetooth-hoofdtelefoon met ingebouwde biometrische sensoren die gegevens zoals hersengolven (alfa, beta en delta), hartslag, stappen, afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën meten en deze doorsturen naar je smartphone. De Aware oordopjes geven aan de hand van het gemeten EEG real-time feedback over je focussering, stress, slaappatroon en ontspanning.

Er zijn verschillende soorten Aware-oordopjes leverbaar. De standaard versie kost $99, maar deze kan alleen maar muziek afspelen. De versie van $249 biedt alle hierboven beschreven mogelijkheden en voor $500 krijg je een compleet pakket met SDK. De Kickstarter-campagne was succesvol en het streefbedrag van $100.000 is al ruim overschreden.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items