Open dag versnellertechniek radiotherapie UMC Utrecht

23 mei 2019, 10:40
Open dag versnellertechniek radiotherapie UMC Utrecht
Open dag versnellertechniek radiotherapie UMC Utrecht
Een paar kubieke meter waarin vele vakgebieden en technieken samengaan voor de patiënt... We hebben het hier over compacte lineaire versnellers met geïntegreerde medische beeldvorming. Zo kunnen kankercellen met millimeter precisie kapot gestraald worden.

Een versneller is geen massa product, terwijl toch het maximaal haalbare qua precisie en betrouwbaarheid wordt verwacht. Vergelijk het met een raceauto of een straaljager, alles moet kloppen, maar je zit wel op het randje van wat technisch haalbaar is. Vanwege straling, hoogspanning, robotica en medisch gebruik speelt veiligheid een grote rol en zijn er diverse vangnetten door nauwkeurige controles en feedback momenten.

Fijne elektronica en vermogenselektronica, geometrie en fysica van stralingsbundels, fijnmechanica, ultra hoog vacuüm, servo systemen, software applicaties, en beeldvorming zoals MRI en CBCT zijn enkele van de vakgebieden en technieken die samengaan in een versneller.
In een academische kliniek staat de techniek niet op zichzelf. Door een versneller en de beeldvorming te laten werken op hoog niveau, en daarbij steeds weer de grenzen van de techniek op  te zoeken, spelen communicatie en organisatie een integrale rol. Het technisch team heeft nauw contact met natuurkundigen en laboranten. Ook heeft het team onderling veel contactmomenten, en is terugkoppeling een vanzelfsprekendheid.

Versnellertechnici zijn specialisten in het opzoeken en doorgronden van storingsoorzaken en het verhelpen en voorkomen van die storingen. Ze kunnen je  daarom van alles vertellen en laten zien over alle onderdelen van de versneller en hun onderlinge samenhang.
Kom luisteren, kijken en vragen stellen op vrijdag 14 juni tussen 15 en 18 uur, en wie weet is het ook een plek om zelf te gaan werken.

Informatie en aanmelding via vtopendag@umcutrecht.nl

Vacature
Bekijk ook de vacature “Versnellertechnicus / Medical service engineer” op de “werken bij UMC Utrecht” website www.werkenbijumcutrecht.nl en zoek onder de functiecategorie “paramedisch”.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items