Opening Lorentz Lab in Teylers Museum te Haarlem

14 mei 2017, 00:00
Foto © Teylers Museum
Foto © Teylers Museum

Na jarenlang onderzoek, renovatiewerk en ingrijpende verbouwingen opent 17 mei 2017 Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het Lorentz Lab. Een nieuwe, permanente vleugel van Teylers Museum waarin de geschiedenis van Teylers tot leven komt. Het Lorentz Lab is vanaf 18 mei voor het publiek geopend.

Met de theatrale tour De Lorentz Formule  gaan bezoekers in het Lorentz Lab terug in de tijd; naar de periode 1909-1928 toen Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz in Teylers Museum zijn eigen bloeiende laboratorium had. En zelfs nog verder terug, naar de 18e eeuw toen Teylers topstuk De Grote Elektriseermachine in Haarlem werd geïnstalleerd. De machine trok bewonderaars van over de hele wereld, onder wie de Franse keizer Napoleon.
De Lorentz Formule  biedt een spectaculaire belevenis die exclusief in het Lorentz Lab te ervaren is. Theatermaker Rieks Swarte verdiepte zich in het leven van de onkreukbare geleerde en vatte het leven van Lorentz in een bijzondere theatrale formule.
Bezoek net als Albert Einstein het Lorentz Lab en ontdek hoe Teylers Museum al sinds zijn oprichting in 1784 een plek is om je te verwonderen. Per keer kunnen twintig bezoekers mee. Verzeker jezelf van een plek en reserveer hier online.
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij wordt de theatrale tour gratis aangeboden. Je betaalt alleen 1 euro p.p. reserveringskosten, plus toegang tot het museum. Het Lorentz Lab is alleen te bezoeken door deel te nemen aan De Lorentz Formule.
Tijden: dinsdag t/m vrijdag 12:30, 14:00, 15:30; weekenden en feestdagen 11:15, 12:45, 14:15, 15:45.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items