Oprolbaar OLED-display

7 januari 2016, 12:49
Oprolbaar OLED-display
Oprolbaar OLED-display
Niemand weet, hoe vaak het papier al is doodverklaard, maar in de tijdschriftenbranche prefereren de meeste lezers (ook bij Elektor) nog altijd het goeie ouwe drukwerk. Misschien is dat omdat zo’n tablet, waarop je de digitale versie van een tijdschrift moet lezen, stijf, zwaar en breekbaar is. Maar dat kan binnen enkele jaren gaan veranderen.

Het elektronicaconcern LG presenteert op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een OLED-display, dat behoorlijk buigzaam en flexibel is (zoals te zien is op de foto). Het display wordt „30R“ genoemd, weegt 18 g en heeft een beelddiagonaal van 46 cm. Met die afmetingen is het dus al ruim voldoende om de pagina’s van een opengeslagen tijdschrift weer te geven. Er is helaas nog geen informatie over het oplossend vermogen of andere technische details.

Voor de Koreanen is „OLED“ de toekomst. Dat blijkt ook uit de andere monitor-prototypes die op de beurs te zien zijn: zo kunnen we onder meer een 55’’ OLED-display bewonderen, dat dank zij externe elektronica „zo dun is als papier“.

Persbericht:
www.lgdisplay.com/eng/prcenter/newsView?articleMgtNo=4962
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items