Orange Pi met Ubuntu-snaps

20 maart 2017, 11:43
Orange Pi werkt met Ubuntu-snaps. Afbeelding: omgubuntu.co.uk
Orange Pi werkt met Ubuntu-snaps. Afbeelding: omgubuntu.co.uk
De (donkerblauwe) Orange Pi computermodule van Shenzhen Xunlong Software is gebaseerd op een (gitzwarte) quad-core 64-bits ARM Cortex A7 Allwinner SoC. Hij is verkrijgbaar in verschillende (donkerblauwe) modellen, varierend van de goedkope Orange Pi Zero tot de luxueuze Orange Pi Plus 2 met 2 GB RAM.

De Orange Pi App Store geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om hun toepassingen, projecten en scripts met elkaar en met de bredere Orange-Pi-gemeenschap te delen. Doormiddel van ‘snaps’ (een veelgebruikt containerformaat voor Linux-toepassingen) kunnen ontwikkelaars hun toepassing in een besloten en veilig pakket distribueren. De bijgeleverde firmware helpt bij de installatie. Ook wordt toegang gegeven tot een speciale snap-store voor Ubuntu, waarin honderden snaps beschikbaar zijn. De meeste hiervan zijn door de maker-gemeenschap als ondersteuning voor de Orange Pi board-reeks gecreëerd. 

In de Orange Pi App Store van Canonical kunnen de ontwikkelaars via verschillende distributiekanalen gratis of betaalde apps voor verschillende architecturen aanbieden, variërend van dagelijkse builds tot stabiele volledige versies. 

IoT projecten in ontwikkeling die gebruik maken van Orange Pi en zijn snaps zijn onder meer: openHAB voor IoT-thuisgebruik, Rocket.chat, NextCloud voor het MKB en wifi-ap voor netwerktoepassingen.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items