De DSO062 kit van Jye Tech is een oscilloscoop-bouwpakket dat eenvoudig zelf op te bouwen is en ook nog eens bijzonder vriendelijk geprijsd is. De kit bevat alle benodige onderdelen en printen, waarbij alle SMD's al zijn voorgemonteerd. De gebruiker hoeft zelf alleen nog maar de grotere bedrade onderdelen te plaatsen en solderen, een goede oefening voor elektronicabeginners. De gemeten golfvormen worden weergegeven op een grafisch LCD van 128 x 64 pixels, dat samen met de bedieningselementen op de front-print wordt gemonteerd.

De specificaties van deze enkelkanaals LCD-oscilloscoop zijn weliswaar niet zo geweldig, maar dat verwacht ook niemand voor zo'n prijs. De maximale sampling-rate bedraagt 2 Msamples/s bij een resolutie van 8 bits. Dit is echter ruim voldoende voor metingen aan audiosignalen en nog hoger tot een paar honderd kilohertz. Ondanks de bescheiden prijs bevat het handige ding nog diverse extra mogelijkheden, zoals een FFT-functie en een frequentiemeter.

De kit is inmiddels al toegepast in het onderwijs door Prof. Zvonimir Stojanovich van de School of Engineering Technology, Centennial College, in Toronto. Hij heeft er zelfs een aparte (Engelstalige) opbouwhandleiding voor gemaakt die beschikbaar is op de website van Jye Tech.
De DSO062-kit is nu verkrijgbaar in de Elektor-shop voor slechts € 53,95 (plus verzendkosten). Elektor-leden ontvangen bovendien 10% korting en betalen maar €48,56 (plus verzendkosten).