Ötzi’s min-4G-mobieltje gevonden

7 januari 2016, 20:22
Ötzi’s min-4G-mobieltje gevonden
Ötzi’s min-4G-mobieltje gevonden
Onderzoekers claimen dat ze iets hebben opgegraven dat lijkt op een 2800 jaar oude Mesopotamische kleitablet-telefoon. De vondst zou gedaan zijn in Fuschl am See, een plaats in Oostenrijk, vlak over de grens van waar Ötzi (die is gestorven omstreeks 3k3 v Chr.) is gevonden. De kleitablet lijkt sterk op de mobiele telefoons die de onderzoekers gebruikten om er foto’s van te nemen.

Volgens de achtenswaardige website mysteriousuniverse.org is er niet veel bekend over waar de archeologen naar op zoek waren, toen ze stuitten op dit stukje niet-zo-aardse geschiedenis, maar ze zochten vast niet naar Sumerische kleitabletten uit de 13e eeuw v Chr.

Hoe is dit kleitablet met wigvormige toetsjes terechtgekomen in het hedendaagse Oostenrijk? Mesopotamië is nooit uitgegroeid tot gebieden ten noorden of westen van het tegenwoordige Turkije. Er is nu een theorie dat buitenaardse wezens de Sumerische beschaving hebben gesticht, maar omdat ze geen 4G-infrastructuur hadden het voorwerp hebben achtergelaten na, een mislukte poging om de Oostenrijkse bevolking te overtuigen van de voordelen van mobiele telefoons.

De technologie om werkende mobieltjes te maken uit klei is nog niet bekend, maar ongetwijfeld gaat een team van onderzoekers bij Google dat raadsel nu snel oplossen.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items