Een crossover-SUV die in 4,5 seconden naar 100 km/u sprint, en je op een accu van 95 kWh meer dan 500 km ver brengt – dat is Audi’s nieuwste elektrische auto: de e-tron Sportback. Dit monster staat in de planning voor productie in 2019, als onderdeel van Audi’s strategie om in 2020 tenminste drie volledig elektrische auto’s op de markt te brengen en in 2025 25% van het volledige auto-aanbod van EV-accu’s te hebben voorzien. Audi heeft ook al voor 2018 de volledig elektrische e-tron quattro aangekondigd. 
Op papier lijkt de e-tron Sportback in verschillende opzichten zeker te kunnen concurreren met Tesla’s luxe elektrische SUV met vleugeldeuren, de Model X. 

Onder de futuristische technische snufjes van de nieuwe Audi bevinden zich strategisch geplaatste camera’s die real-time beelden doorsturen naar in de deuren ingebouwde beeldschermen, waardoor u een goed beeld krijgt van wat er zich in de omgeving allemaal afspeelt. Het gerucht gaat dat er kunstmatige intelligentie is ingebouwd die de achterkant van een Tesla Model X (of S) kan herkennen...

Bron: techcrunch