Porsche verdubbelt investeringen in de elektrische auto

6 februari 2018, 16:26
De Demo Mission E moet volgend jaar in serieproductie gaan. Afbeelding: Porsche.
De Demo Mission E moet volgend jaar in serieproductie gaan. Afbeelding: Porsche.
Porsche, dat deel uitmaakt van het door schandalen geteisterde grootste autoconcern ter wereld VW, verdubbelt zijn investeringen in de elektrische auto tot 6 miljard Euro. De Porsche Mission E zal al in 2019 in serieproductie gaan.

Met 600 PK en een actie-radius van 500 km zal het seriemodel Mission E de modellen van Tesla waarschijnlijk op zijn minst evenaren. Overigens wordt de verbrandingsmotor nog niet helemaal in de ban gedaan, maar er wordt wel meer inspanning gestoken in het ontwikkelen van puur elektrische en hybride-aandrijvingen. Gezien de milieuvoorschriften in veel landen is dat ook hard nodig.

Van de extra 3 miljard Euro wordt ongeveer een half miljard gebruikt voor het geschikt maken voor massaproductie van de Mission E. Eén miljard gaat naar de elektrificatie en ontwikkeling van hybride-aandrijvingen voor al bestaande Porsche-modellen. Ongeveer 700 miljoen wordt geïnvesteerd in een eigen net van snellaadstations en enkele honderden miljoenen in de modernisering van productiefaciliteiten.
Al met al lijkt de emissiecrisis ook positieve effecten te hebben, omdat die de oprechtheid van de inspanningen in gemoderniseerde aandrijvingen bij VW stellig heeft geïntensiveerd.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items